Dirigent

Merijn van Driesten

Na lange tijd in Duitsland te hebben gewoond en gewerkt (de laatste jaren in vaste aanstelling als Kapellmeister en Studienleiter aan het Theater Bielefeld), woont Merijn sinds 2020 met zijn partner en kinderen in Geesteren, bij Borculo en werkt hij als zelfstandig dirigent en pianist.

Merijn is opgeleid als pianist (Utrecht en Amsterdam) en orkestdirigent (Hamburg). Na als docent aan een conservatorium in Hamburg te hebben gewerkt, was hij werkzaam in theaters in Flensburg en Bielefeld. Daar leidde hij operaproducties, concerten en dirigeerde vele voorstellingen. Als Studienleiter was hij verantwoordelijk voor het instuderen van rollen met zangers. Tot de dagelijkse bezigheden behoorden onder andere: coaching van partijen met zangsolisten, begeleiden en dirigeren van scenische en muzikale repetities met solisten, koor en orkest, organiseren en indelen van repetities.

Merijn leidde vanaf 2011 tot 2023 het Sinfonieorchester Paderborn, een orkest geformeerd uit gevorderde amateurs en muziekdocenten. Als koordirigent deed hij ervaring op met het Operakoor van het Theater Bielefeld, en als co-repetitor en dirigent met het Oratorienchor van de stad Bielefeld. Daarnaast werkt hij in diverse situaties als freelance musicus, onder andere bij de Nederlandse Reisopera.

Zijn passie voor het buiten-zijn en de natuur hebben sinds Merijns verhuizing naar de Achterhoek ook een vaste plaats in zijn leven gekregen, in projecten zoals een bloementuin en regelmatig werk in het bosbeheer.

Merijn ziet uit naar de nieuwe projecten en mogelijkheden als dirigent van het Achterhoeks Bachkoor. Wij als koor verheugen ons enorm op de samenwerking met hem. Voor ons eerste concert (in november 2023) zijn we begonnen met het instuderen van het 'Requiem' van Luigi Cherubini.